Författararkiv: Henrik Bengtsson

Information inför VM-kval Lidan

Vi har bestämt att vi kommer köra med fyra sektioner till helgen för att få en så rättvis tävling som möjligt. Skulle vi haft tre sektioner hade vi varit tvugna att ta med peggar förbi fågelholken och det blir inte bra.

Gällande plats för lottning, anmälan och parkering så hänvisar vi till nedan dokument inför Sensas Open. Tider framgår av inbjudan landslagskval.

Ifall man vill vara kantmetare kan man kontakta mig på 072 241 23 78
/henrik

Landslags-kval 2 30-31/8 flyttas till Svartån, Örebro

Med tanke på rådande omständigheter kring det höga flödet i Lidan har Splash beslutat att flytta VM-kval 2 till Svartån i Örebro.

Tider som gäller är fortfarande samma som i inbjudan.

Samlingsplats är samma som vid Örebro Öppna.

Sista dagen för träning på sträckan är onsdag 27/8. Sträckorna som används till tävlingen är från nya bron och uppströms bort till gamla sekretariatet. Vid eventuella tveksamheter kontakta Anssi.

OBS, ta med kärra eftersom vi inte har tillstånd för att köra med bil in på sträckan.

Vi har inte fått in samtliga kontaktuppgifter till de anmälda så uppmanar därför er alla att hjälpa till att sprida nyheten.

Vi söker kantmetare och de som är intresserade kontaktar:

henrikbengtsson1985 kanelbulle gmail.com

Eventuell flytt av VM-kval 30-31/8

Med tanke på rådande omständigheter med högt vattenflöde i Lidan så kollar vi på alternativ för att flytta det planerade kvalet 30-31/8 till ett annat vatten. Vi siktar på att ha framme ett besked kring detta på måndag 25/8.

För att vi ska kunna meddela samtliga vad som händer så maila gärna mig eran mailadress till:

henrikbengtsson1985 kanelbulle gmail.com

Jag ber även er som planerar att inte vara med snarast meddela det till mig.

/Henrik, Splash

Resultat Sensas Open 2014

Årets Sensas Open är avgjord och vi gratulerar Super-Tom som tog ytterligare en totalseger i år med två stycken ettor, mycket imponerande! Stort grattis.

Trevligt fiske och bra väder. Hade gärna kunnat strömma lite mer så tror jag att första dagen kunnat ge lite mer fisk i näten. Andra dagen blev det ritkigt bra fiske för de flesta deltagare. Charles Fasth lyckades med bedriften att slita upp över 46 kg med sitt take apart!

Tror att fler än jag själv blev förvånad hur stark andradagseffekten blev. Inte minst talar resultaten sitt tydliga språk:

Medelvikten dag 1: 3974 gr/deltagare

Medelvikten dag 2: 19734 gr/deltagare (!!!)

Se totalresultatet nedan:

Resultat Sensas Open 2014

Fiska vid feskekörka, Göteborg 2013-10-12

IMG_0277Den årliga populära tävlingen i vallgraven inne centrala Göteborg har sen länge dött ut. Fisket blev sämre, bland annat i samband med byggnationen av Götatunneln. Ett kort pass tidigare i Oktober i år tillsammans med Jens Persson visade dock att kanalen numera är full av fina mörtar. Finns ju som bekant både för- och nackdelar med att fiska så här pass centralt men har man inga problem med lite undrande publik så är det ett bra alternativ om man vill fiska take-apart så här års. Kanske till och med kan finnas intresse för en liten kula?? Läs mer