Regler för planket

Meteplanket, tävlingsmetarnas diskussionsforum framför andra. Skandinaviens äldsta och mest besökta. Här diskuterar vi sportfiske och då framför allt tävlingsmete.

  • Här diskuteras tävlingsmete, inget annat.
  • Personangrepp, förtal eller dylikt kommer att beivras.
  • Var god att respektera att ingen form av företagsrelaterad maknadsföring är tillåten här (se definitionen nedan).
  • Ställ gärna märkesrelaterade frågor om produkter mm. Men inte anonymt. Gäller både frågeställaren och den som svarar.
  • Ni som är betesleverantörer eller arrangörer: Det går bra att lägga in inlägg om betesleveranser till specifika tävlingar.
  • Inga länkar till kommersiella hemsidor.

Reglerna ovan verkar de flesta av våra besökare förstå. Det är de samma som finns på de flesta större långlivade forumen.

Anledningen till att vi har regler om kommersiella inlägg är:

1) Metetorget vill att våra sponsorer får valuta för det stöd de ger oss som ideella rörelse.

2) Vi vill förhindra att någon åker snålskjuts på vårt arbete genom att göra smygreklam i eget intresse.

För er som är osäkra har vi nedan försökt att förklara och motivera reglerna. Maila gärna oss om det är något ni undrar över. Det är väldigt få inlägg som rensats bort genom åren. 95% av dem är dessutom från samma fyra personer.

Med marknadsföring menar vi att man  lyfter fram ett speciellt märke för egen eller någon samarbetspartners del. När ni gör inlägg ber vi er att att använda ert omdöme. Framför allt ni som är sponsrade eller driver en egen verksamhet.

Det är helt ok att ställa frågor om produkter. Det går tydligen rykten om motsatsen.

Anledningen till att man skall skriva vem man är när man har frågor om specifika märken eller produkter är att det upprepade gånger har förekommit att personer har skrivit in en fråga för att sedan svara på den själva.

Lägg INTE upp länkar till kommersiella hemsidor. Vi förutsätter att man hört talas om ”sökmotorer” om man väl lyckats ta sig till Metetorget.com. Har man problem att hitta butiker, vissa produkter eller dylikt på nätet… ja då har man troligen också en hel del andra problem.

Sverige är en U-land på beten. Man måste planera sina inköp veckovis i förväg. Därför vill vi stimulera beteshandeln och tar inte betalt för annonserna på betestorget. Man kan t.o.m lägga upp sina betesleveranser i tävlingskalendern. Dito är det tillåtet att skriva in att man levererar beten på plats till en tävling. Se mera under menyn Kalender.